مشاوره و روان درمانی
مشاوره و روان درمانی چیست؟
تقریبا همه افراد در مراحل مختلف زندگی با چالش ها و مشکلاتی مواجه می شوند که در برخی موارد ممکن است آنها را به شدت آشفته کرده و مقابله با این مشکلات بیش از توان و ظرفیت آنها باشد و نتوانند راه حل مناسب را پیدا کنند و لذا نیاز به کمک تخصصی داشته باشند.
کمک به افراد ناراحت و پریشان و تسکین آلام بشری از جمله کارهای شرافتمندانه ای است که امروزه وظیفه آن بر دوش متخصصان سلامت روان و رشته های یاری دهنده مانند روانپزشک ، مشاوره، روانشناسی، روانشناسی بالینی و تخصص های وابسته گذاشته شده است.
فرد مشکل دار که معمولا نام مراجع یا بیمار برای او استفاده می شود، پس از مراجعه به یک فرد متخصص(روانپزشک مسلط به مباحث مشاوره ، مشاور یا روان درمانگر) و در محیطی امن و قابل اعتماد در مورد نگرانی های خود صحبت می کند و احساسات، باورها و افکار خود را با او در میان می گذارد.
مشاوره و روان درمانی فرایند ملاقات فرد با یک مشاور یا درمانگر است و بین ایندو رابطه ای شکل می گیرد که از ابتدا شبیه دیگر روابط معمول زندگی فرد نیست.
مشاور و روان درمانگر آموزش دیده و مجرب فردی با ویژگی ها و خصوصیات خاص شخصیتی است که توانایی ها و مهارت های کاری یک مشاور موثر را دارد. او طی فرایندی خاص، ضمن توجه به صحبت های مراجع یا بیمار، با استفاده از نظریه های مشاوره و روان درمانی، بر مبنای یک نظریه خاص و یا با تلفیق و یکپارچه کردن رویکردهای مختلف، اهداف، برنامه ها و نقشه درمان متناسب با مراجع را مشخص و اجرا می کند. مشاور و روان درمانگر با استفاده از روشهای روان شناختی در صدد است تا مراجع از طریق کسب بینش، مهارت های لازم را برای حل مسایل و مشکلات روانی خود به دست آورد و کارکرد های اجتماعی، هیجانی و رفتاری او در جهت رشد و تعادل روانی بهبود یابد.
دلایل مراجعه افراد به مشاور یا روان درمانگر
دلایل مراجعه افراد به مشاور یا روان درمانگر
از جمله دلایل مراجعه افراد به مشاور و روان درمانگرها عبارتند از: مشکلات ارتباطی، اضطراب، افسردگی، اختلالات خوابیدن و خوردن مانند بی اشتهایی روانی، پر خوری و کم خوری ، بحران ها، اختلالات اضطرابی، اختلال وسواس فکری عملی، استرس پس از سانحه، اختلال دو قطبی، وابستگی به مواد مانند الکل و قمار، اختلالات شخصیت، شخصیت وابسته، اختلالاتی که فرد را از واقعیت ها دور می کند. افراد در موارد زیر نیز به متخصص مراجعه می کنند: حل تضادهای خانوادگی با همسر، کاهش اضطراب و استرس مربوط به کار، مقابله با تغییرات اساسی زندگی مانند طلاق، مرگ عزیزان یا از دست دادن شغل، مشکلات جسمانی مانند سرطان یا دردهای مزمن، آسیب های مربوط به سو استفاده جنسی یا تماشای خشونت، مشکلات جنسی که مربوط به علت های جسمانی یا روانشناختی است، بی خوابی، خاطرات مربوط به ضایعه استرس زا، شوک ها و ضربه های روحی.
مشاور و روان درمانگر ممکن است در برخی موارد تشخیص دهد که در کنار استفاده از روش ها و فنون مشاوره و روان درمانی، لازم است فرد دارو نیز مصرف کند و لذا او را به روانپزشک ارجاع می دهد. مطمئنا روش های بالینی مکمل دارو درمانی است.
برخی از افراد شخصا برای استفاده از خدمات مشاوره و روان درمانی مراجعه و اهداف خاص خود را دنبال می کنند برخی دیگر توسط والدین، دوستان، خانواده، پزشکان و دادگاه ها تشویق یا ارجاع داده می شوند.لذا مراجعان باید در این زمینه دقت، توجه و شناخت لازم را داشته باشند.
جدیدترین مقالات
مشاوره و روان درمانی
مشاوره و روان درمانی چیست؟ تقریبا همه افراد در مراحل مختلف زندگی